Kreta voor beginners
Ammoudara

De badplaats Ammoudara (ook geschreven als Amoudara) is een sfeervolle plek ten zuiden van Agios Nikolaos. Er is een tweede plaats op Kreta die ook de naam Ammoudara kent. Deze ligt net iets ten westen van de hoofdstad Heraklion en bestaat hoofdzakelijk uit grotere hotelketens die tussen de hoofdweg en het strand liggen.

Kreta bezienswaardigheden

Op Kreta hoef je je niet te vervelen. Naast prachtige stranden en pittoreske dorpen is er nog veel meer te zien en te doen op Kreta.
De site top10bezienswaardigheden.nl heeft de hotspots van Kreta op een rijtje gezet:
Kreta bezienswaardigheden top 10

De ligging aan Mirabello Bay zorgt ervoor dat het dorp Ammoudara redelijk beschut ligt. De stroming is hier over het algemeen niet zo sterk en heb je op het strand niet zo vaak last van sterke winden. Het strand bestaat grotendeels uit redelijk fijn grind. Langs het centrale deel van het strand vind je de terrassen van een aantal taverna's en bars. Tussen deze horecagelegenheden kun je op verschillende plekken het strand op. Voor gasten van de bars en taverna's is het gebruik van de ligbedden en parasols normaal gesproken gratis, zolang je maar je drankjes en hapjes bij de betreffende horecagelegenheden bestelt.

Meer informatie over Ammoudara

Ammoudara weer & klimaat

Meer info over Kreta

De volgende sites bieden uitgebreide tips en informatie over het eiland Kreta:
Kreta foto's
Kreta informatie
Kreta pagina
Kreta tips
Kreta vakantie
Kreta weer & klimaat
mooiste dorpjes op Kreta
beste reisperiodes voor zonvakantie op Kreta

teksten & foto's Silver Media - contact, disclaimer & copyright - cookies & privacy