Kreta voor beginners
Archea Eleftherna

Het dorp Eleftherna bestaat eigenlijk uit twee delen: Archea Eleftherna (antiek Eleftherna) en Eleftherna. Voor toeristen is Archea Eleftherna interessant. Dit vanwege de archeologische vindplaatsen rondom het oude dorp. De meeste historische plekken zijn alleen wandelend te bereiken en je kunt niet overal het terrein op. Een plattegrond in het dorp zelf laat exact zien hoe alles ligt en hoe het te bereiken is.

Kreta bezienswaardigheden

Op Kreta hoef je je niet te vervelen. Naast prachtige stranden en pittoreske dorpen is er nog veel meer te zien en te doen op Kreta.
De site top10bezienswaardigheden.nl heeft de hotspots van Kreta op een rijtje gezet:
Kreta bezienswaardigheden top 10

Op zo'n tien kilometer van Eleftherna ligt het Arkadi klooster. Dit is het belangrijkste klooster van Kreta. Niet vanwege de vele monniken die hier leven, maar vanwege een historische daad. In het jaar 1866 werd de kruitkamer opgeblazen in de strijd tussen de Ottomanen en de Kretenzers. Deze daad is niet op het conto van de Ottomanen te schrijven, maar was een zelfdodingsactie van de Kretenzer opstandelingen. Hiermee voorkwamen zij dat hun vrouwen en kinderen door de vijand gevangen genomen konden worden. Deze daad is historisch belangrijk geweest in de strijd tegen de Ottomaanse onderdrukkers. Tegenwoordig is het klooster een populaire bezienswaardigheid. Het klooster is grotendeels hersteld, met uitzondering van de roemruchte kruitkamer.

Meer informatie over Archea Eleftherna

wikipedia

Meer info over Kreta

De volgende sites bieden uitgebreide tips en informatie over het eiland Kreta:
Kreta foto's
Kreta informatie
Kreta pagina
Kreta tips
Kreta vakantie
Kreta weer & klimaat
mooiste dorpjes op Kreta
beste reisperiodes voor zonvakantie op Kreta

teksten & foto's Silver Media - contact, disclaimer & copyright - cookies & privacy