Chania

Chania is volgens ons één van de mooiste plaatsen van Kreta. Dat dankt de ruim honderdduizend inwoners tellende stad aan de historische binnenstad, die rondom een prachtige Venetiaanse haven gesitueerd is. De oude stad is autovrij, wat zeker sfeerverhogend werkt. Toeristen komen graag naar Chania om er een dagje rond te slenteren, te winkelen en zeker om van de vele terrasjes te genieten. Waar je als toerist wel een beetje aan zult moeten wennen in Chania dat zijn de prijzen. Die liggen hier aanzienlijk hoger dan wat normaal is op Kreta. Ook is de kans dat je hier in het toeristische deel nog bij een echte familietaverna aanschuift waar moeder de vrouw achter de potten en pannen staat minimaal. Dat is iets wat je voor lief moet nemen als je wilt genieten van een lunch of diner aan de betoverend mooie haven van Chania.

Chania

Voor toeristen is het nog deels ommuurde deel van Chania het meest de moeite waard. Hier vind je de meeste terrasjes, de winkelstraten en de belangrijkste bezienswaardigheden. Een mooi voorbeeld hiervan is het Archeologisch Museum van Chania, dat dankzij de geweldige collectie van Minoïsche kunst en gebruiksvoorwerpen gezien wordt als één van de belangrijkste musea van Griekenland. Net buiten het ommuurde centrum van de stad ligt nog een mooie bezienswaardigheid: de Venetiaanse haven met als pronkstuk het Venetiaanse fort.

Wie een zonvakantie naar Kreta boekt die zal niet zo snel één of twee weken in Chania gaan zitten. Voor een dag of twee dagen is Chania een prima optie. Als je bijvoorbeeld een rondreis boekt door Kreta dan zou Chania zeker niet misstaan in je reisschema. Aan de noordkant van de stad, ter hoogte van de Venetiaanse haven, zitten een aantal hotels die ook wat betreft de ligging de moeite waard zijn. Het zijn geen strandhotels, maar wel aangename accommodaties die een prima uitvalsbasis vormen om te voet de stad te ontdekken.

Wie de beoordelingen van de stad Chania bekijkt op de verschillende beoordelingssites die ziet dat Chania steevast in de top tien van beste bestemmingen op Kreta behoort. Vooral op het gebied van cultuur, omgeving en sfeer scoort Chania goed. Op het gebied van stranden doet Chania het middelmatig. Wie echt voor de stranden naar Kreta gaat en ook van Chania wil genieten, die kan er beter voor kiezen om in een van de badplaatsen in de buurt van Chania te verblijven. Dankzij de prima busverbindingen met Chania kun je gemakkelijk een dagje naar deze stad reizen.

Als je Chania met een huurauto bezoekt dan moet je er rekening mee houden dat de oude binnenstad autovrij is. Je moet de auto buiten het hart van de stad wegzetten. De meeste auto’s worden geparkeerd ten noordwesten van de ommuring. In de zomermaanden kan het hier erg druk zijn met auto’s, waardoor je soms een aardig stukje moet lopen voordat je van het uitzicht op de Venetiaanse haven kunt genieten.

Meer informatie over Chania

Chania tips
Chania weer & klimaat

Chania