Ierapetra

Het aan de zuidkust van Kreta gelegen Ierapatra telt iets meer dan vijftienduizend inwoners. Daardoor wordt Ierapetra vaak als stad(je) aangeduid. Of dat terecht is, is voor ons niet helemaal zeker. Wij vinden Ierapetra zo’n typisch geval van een stadje dat eigenlijk te dorps is om een stad genoemd te mogen worden. Toeristen die Ierapetra aandoen die verblijven vooral langs de zee. Hier loopt een ongeveer twee kilometer lange wandelpromenade waarvan alleen de meest zuidelijke kilometer echt druk bezocht wordt. Hier zitten de restaurants, bars en toeristenwinkels.

Wie op zoek is naar echte winkels die kan in de achterliggende straten terecht. Hier zitten wat mode- en schoenenwinkels die serieus de moeite waard zijn.

Ierapetra telt drie hoofdstranden: eentje langs het onderste deel van de wandelboulevard, eentje langs het rustige deel van de autovrije promenade, waar ook geen winkels en restaurants zitten en eentje net ten westen van de haven van Ierapetra. Op dit strand zie je vrijwel alleen maar locals.

Meer informatie over Ierapetra

Ierapetra weer & klimaat

Ierapetra
Ierapetra