Malia

Over Malia kunnen we kort zijn als we dat willen. Dit is het voorbeeld van een toeristenplaats waar enige vorm van authenticiteit ver te zoeken is en waar alles draait om het vermaken van de toeristen. Denk hierbij niet aan vermaak van enig niveau, maar aan speelautomaten, minigolf, horeca waar vooral op prijs geconcurreerd wordt, toeristenwinkels vol meuk en aan een uitgaansleven waarvan de reputatie ver buiten het eiland Kreta bekend is. In Malia worden de TV-programma’s opgenomen waarin je ziet dat (vooral Britse) jongeren zich aan buitensporig drankgebruik blootstellen en niet zelden op weinig charmante manier aangetroffen worden in het straatbeeld van Malia.

Voor wie dit soort vertier klinkt als een ideale vakantie en voor wie ook nog eens van levendige zandstranden houdt is Malia misschien wel dé vakantiebestemming op Kreta. Voor wie op zoek is naar rust en/of het authentieke Kreta is het advies om zover mogelijk van Malia vandaan te blijven.

Malia

Overigens worden Chersonissos en Malia vaak over één kam gescheerd. Hoewel er zeker overeenkomsten zijn, zijn er zeker een aantal wezenlijke verschillen te bespeuren. We hebben het dan over Limenas Chersonissou, het deel van Chersonissos dat aan de kust ligt. Het grootste verschil is dat er direct aan de kust van Chersonissos een autoluwe boulevard ligt waar het gros van de restaurants en uitgaansgelegenheden liggen. Deze wandelpromenade strekt zich uit van de haven van Chersonissos tot bijna aan Star Beach in het oosten van de badplaats. In dit centrale deel van Chersonissos ligt slechts langs een relatief kort, zeer smal en druk bezocht strandje. De wat grotere stranden vind je aan de westkant en oostkant van Chesonissos (ter hoogte van hotel Creta Maris en aan de andere kant bij Star Beach).

In Malia is er juist geen sprake van een boulevard, maar wel van een breed zandstrand dat amper onderbroken wordt. Voor strandliefhebbers is Malia daarom misschien wel een betere keuze dan Chersonissos. Het uitgaansleven in Malia concentreert zich vooral in de straat Dimokratias. Dit is de belangrijkste weg van de verder landinwaarts gelegen dorpskern richting het strand van Malia.

Zoek je een hotel in Malia?

Ontdek de prachtige hotels en accommodaties in Malia, waarvan sommige op basis van all-inclusive! Bekijk hieronder onze zorgvuldig geselecteerde aanbevelingen en boek vandaag nog je droomverblijf.

Hotel Matheo Villas & Suites

Hotel Matheo Villas & Suites

Je geniet in Hotel Matheo Villas & Suites van een panoramisch uitzicht over de baai van Stalis en Malia. Het is dan ook de perfecte plek voor een relax-vakantie op het mooie eiland Kreta.

Bekijk dit hotel

Meropi Aparthotel

Meropi Aparthotel

Proef de typisch Griekse sfeer op basis van een all inclusive vakantie. De accommodatie is comfortabel en rustig gelegen. Toch zoek je vanuit hier gemakkelijk het levendige centrum van Malia op.

Bekijk dit hotel

Ikaros Beach Resort & Spa

Ikaros Beach Resort & Spa

Bij Ikaros Beach Resort & Spa op Kreta ontsnap je even helemaal aan het dagelijkse leven. Hier ga je een luxe 5-sterren vakantie tegemoet.

Bekijk dit hotel

Voor liefhebbers van historie en cultuur is er nog wel een belangrijke bezienswaardigheid te vinden in Malia. Dit is het Minoïsche paleis van Malia, dat net als Knossos stam uit de bronstijd. In tegenstelling tot de veel bekendere archeologische vindplaats Knossos heeft men niet de moeite genomen om het paleis van Malia deels te reconstrueren. De restanten die je nu nog kunt zien zijn overigens niet van het paleis dat bijna tweeduizend jaar voor het begin van onze jaartelling gebouwd is. Dat paleis is enkele eeuwen later, in de late bronstijd, door een aardbeving vernietigd. Er is daarna een nieuw paleis weggezet, waarvan je nu de overblijfselen kunt bewonderen.

Meer informatie over Malia

Malia informatie
Malia weer & klimaat

Malia