Mirtos

Aan de zuidkist van Kreta, op zo’n tien kilometer van het stadje Ierapetra, ligt het vissersdorp Mirtos. In de afgelopen decennia is Mirtos toeristisch geworden zonder dat het verpest is door het toerisme. De gemoedelijke Kretenzer sfeer is hier blijven hangen. Niet voor niets dat een aantal Nederlanders inmiddels vaste gast is geworden, mede door het enthousiast promoten van Aad Bosman. Deze Nederlander wordt toch wel gezien als een van de drijvende krachten achter het toerisme in Mirtos.

In de tijd dat hij eigenaar was van reisorganisatie Bosman Reizen heeft hij Mirtos op de kaart gezet onder de mensen die wel naar Kreta op vakantie willen gaan, maar niet te maken willen hebben met badplaatsen die door het massatoerisme verpest zijn. Voor deze doelgroep is Mirtos zonder enige twijfel één van de best mogelijke bestemmingen op het eiland Kreta.

Ook niet onbelangrijk is overigens het feit dat Mirtos permanent bewoond wordt. Dus je komt hier in het vroege voorseizoen of late naseizoen niet in een half uitgestorven plek terecht, maar in een mooi dorp waar de locals ervoor zorgen dat de sfeer er het hele jaar door blijft hangen.

Meer informatie over Mirtos

Mirtos informatie
Mirtos weer & klimaat

Mirtos