Kreta voor beginners
Ierapetra

Het aan de zuidkust van Kreta gelegen Ierapatra telt iets meer dan vijftienduizend inwoners. Daardoor wordt Ierapetra vaak als stad(je) aangeduid. Of dat terecht is, is voor ons niet helemaal zeker. Wij vinden Ierapetra zo'n typisch geval van een stadje dat eigenlijk te dorps is om een stad genoemd te mogen worden. Toeristen die Ierapetra aandoen die verblijven vooral langs de zee. Hier loopt een ongeveer twee kilometer lange wandelpromenade waarvan alleen de meest zuidelijke kilometer echt druk bezocht wordt. Hier zitten de restaurants, bars en toeristenwinkels.

Kreta bezienswaardigheden

Op Kreta hoef je je niet te vervelen. Naast prachtige stranden en pittoreske dorpen is er nog veel meer te zien en te doen op Kreta.
De site top10bezienswaardigheden.nl heeft de hotspots van Kreta op een rijtje gezet:
Kreta bezienswaardigheden top 10

Wie op zoek is naar echte winkels die kan in de achterliggende straten terecht. Hier zitten wat mode- en schoenenwinkels die serieus de moeite waard zijn.

Ierapetra telt drie hoofdstranden: eentje langs het onderste deel van de wandelboulevard, eentje langs het rustige deel van de autovrije promenade, waar ook geen winkels en restaurants zitten en eentje net ten westen van de haven van Ierapetra. Op dit strand zie je vrijwel alleen maar locals.

Meer informatie over Ierapetra

Ierapetra weer & klimaat

Meer info over Kreta

De volgende sites bieden uitgebreide tips en informatie over het eiland Kreta:
Kreta foto's
Kreta informatie
Kreta pagina
Kreta tips
Kreta vakantie
Kreta weer & klimaat
mooiste dorpjes op Kreta
beste reisperiodes voor zonvakantie op Kreta

teksten & foto's Silver Media - contact, disclaimer & copyright - cookies & privacy