Kreta voor beginners
Kissamos

Het dorp Kissamos ligt in het noordwesten van Kreta. Het is een bescheiden badplaats waar het zelden echt druk is. Centraal in Kissamos vind je een kleine autovrije boulevard met wat taverna's, bars en een enkele winkel. Oorspronkelijk lag Kissamos, dat ook wel bekend staat onder de naam Kastelli, niet eens aan de zee. Door de opkomst van het toerisme op Kreta heeft het ruim vierduizend inwoners tellende dorp zich uitgestrekt tot aan de noordkust van Kreta. Strandliefhebbers moeten er rekening mee houden dat het dorp zelf alleen twee kiezel(steen) stranden heeft. Liefhebbers van een zandstrand die wijken vaak uit naar het ongeveer een kilometer ten westen van Kissamos gelegen Mávros Mólos Beach of kiezen voor een dagtocht naar het indrukwekkende Balos Beach.

Kreta bezienswaardigheden

Op Kreta hoef je je niet te vervelen. Naast prachtige stranden en pittoreske dorpen is er nog veel meer te zien en te doen op Kreta.
De site top10bezienswaardigheden.nl heeft de hotspots van Kreta op een rijtje gezet:
Kreta bezienswaardigheden top 10

In Kissamos zelf valt vrij weinig te beleven. Mensen die een vakantie naar Kissamos boeken die kiezen vaak juist voor deze ongedwongen Kretenzer sfeer. Wie wat wil zien in Kissamos die kan overigens terecht in het archeologisch museum van het dorp. Een populair uitstapje is om naar Chania te gaan. Deze stad is met de bus uitstekend vanuit Kissamos te bereiken.

Meer informatie over Kissamos

Kissamos weer & klimaat

Meer info over Kreta

De volgende sites bieden uitgebreide tips en informatie over het eiland Kreta:
Kreta foto's
Kreta informatie
Kreta pagina
Kreta tips
Kreta vakantie
Kreta weer & klimaat
mooiste dorpjes op Kreta
beste reisperiodes voor zonvakantie op Kreta

© teksten & foto's Silver Media - contact, disclaimer & copyright - cookies & privacy