Kreta voor beginners
Knossos

Knossos is een gehucht ten zuiden van Heraklion. Het dorpje zelf bestaat uit enkele toeristenwinkels en horecagelegenheden, aangevuld met een handvol woningen. Toch is Knossos zowel op Kreta als daarbuiten beroemd. Dat komt door de opgravingen die hier eind negentiende eeuw plaatsgevonden hebben. Tijdens deze opgravingen is het Mino´sche paleis van Knossos bloot komen te liggen. De restanten van dit vermoedelijk vierduizend jaar oude paleis behoren tot de belangrijkste ontdekkingen uit het Mino´sche tijdperk.

Kreta bezienswaardigheden

Op Kreta hoef je je niet te vervelen. Naast prachtige stranden en pittoreske dorpen is er nog veel meer te zien en te doen op Kreta.
De site top10bezienswaardigheden.nl heeft de hotspots van Kreta op een rijtje gezet:
Kreta bezienswaardigheden top 10

Het terrein waarop de restanten van het paleis te bewonderen zijn wordt dagelijks door duizenden mensen bezocht. Busladingen toeristen komen af op deze topbezienswaardigheid op het eiland Kreta.

In tegenstelling tot veel andere archeologische vindplaatsen op Kreta is men in Knossos verder gegaan dan het reconstrueren van de contouren. Op sommige plekken is het paleis een stukje terug opgebouwd op basis van hoe het paleis er uitgezien moet hebben voordat het vernietigd werd.

Meer informatie over Knossos

Knossos weer & klimaat

Meer info over Kreta

De volgende sites bieden uitgebreide tips en informatie over het eiland Kreta:
Kreta foto's
Kreta informatie
Kreta pagina
Kreta tips
Kreta vakantie
Kreta weer & klimaat
mooiste dorpjes op Kreta
beste reisperiodes voor zonvakantie op Kreta

ę teksten & foto's Silver Media - contact, disclaimer & copyright - cookies & privacy