Kreta voor beginners
Koutouloufari

Koutouloufari is een dorp dat op ongeveer anderhalve kilometer landinwaarts van Chersonissos ligt. Vanaf Koutouloufari kun je de badplaats Chersonissos zien liggen. Het dorp telt nog geen duizend inwoners. In de zomermaanden kan het daarom voorkomen dat er meer toeristen in Koutouloufari verblijven dan dat er lokale inwoners aanwezig zijn. Wie voor Koutouloufari als vakantiebestemming kiest die zit in de buurt van stranden en populaire badplaatsen, zonder te maken te hebben met de drukte die bij die plaatsen hoort. Het zijn daarom vooral oudere stellen en gezinnen met kinderen die voor een vakantie in Koutouloufari kiezen.

Kreta bezienswaardigheden

Op Kreta hoef je je niet te vervelen. Naast prachtige stranden en pittoreske dorpen is er nog veel meer te zien en te doen op Kreta.
De site top10bezienswaardigheden.nl heeft de hotspots van Kreta op een rijtje gezet:
Kreta bezienswaardigheden top 10

Andersom gaan er ook mensen die in Malia of Chersonissos verblijven aan het einde van de dag richting Koutouloufari om daar te genieten van de authentieke Griekse keuken. Daar waar in de badplaatsen de menukaarten vooral vol staan met 'toeristenvoer', daar kun je in Koutouloufari nog prima genieten van traditionele Griekse gerechten. Hier kun je nog volop genieten van mezzes, stoofpotten en aangename grillgerechten. Overdag is het vrij rustig in het dorp. Dat komt omdat de gasten dan hoofdzakelijk aan het zwembad vertoeven of op pad zijn naar de verschillende bezienswaardigheden die het eiland Kreta telt.

Meer informatie over Koutouloufari

Koutouloufari weer & klimaat

Meer info over Kreta

De volgende sites bieden uitgebreide tips en informatie over het eiland Kreta:
Kreta foto's
Kreta informatie
Kreta pagina
Kreta tips
Kreta vakantie
Kreta weer & klimaat
mooiste dorpjes op Kreta
beste reisperiodes voor zonvakantie op Kreta

teksten & foto's Silver Media - contact, disclaimer & copyright - cookies & privacy