Kreta voor beginners
Matala

In het zuiden van Kreta ligt Matala. Het dorp heeft de reputatie een hippiedorp te zijn. Dit dankt Matala aan het feit dat hier in de jaren zestig van de vorige eeuw hippies zich gevestigd hebben. Dit waren hoofdzakelijk Amerikanen die weigerden om voor hun land naar Vietnam te gaan om te vechten in de Vietnamoorlog. Binnen enkele jaren kreeg het vissersdorp internationale bekendheid als hippiedorp. In de zeventiger jaren was het al snel afgelopen met de hippies in Matala. De militaire junta die op dat moment in Griekenland aan de macht was heeft er, mede onder druk van de kerk, voor gezorgd dat de hippies verdwenen uit Matala.

Kreta bezienswaardigheden

Op Kreta hoef je je niet te vervelen. Naast prachtige stranden en pittoreske dorpen is er nog veel meer te zien en te doen op Kreta.
De site top10bezienswaardigheden.nl heeft de hotspots van Kreta op een rijtje gezet:
Kreta bezienswaardigheden top 10

Het brede strand van Matala behoort tot de bekendste stranden van Kreta. Ook dat komt door de hippies. Aan de noordkant van de baai waar het strand aan ligt zijn grotten aangebracht in de krijtrotsen. In deze grotten leefden de hippies toen ze Matala bevolkten. De holen zijn echter al veel ouder. In de Romeinse Tijd werden ze gebruikt als Romeinse graven. Het vermoeden is dat deze grotten al honderden jaren eerder gemaakt zijn. Bewijs is daar echter niet voor gevonden.

Waarschijnlijk mede vanuit commercieel oogpunt heeft Matala de hippiesferen weer opgepakt. Een vaste hippiemarkt, allerlei hippiesymbolen op straat en op panden en de aanwezigheid van 'hippies' die kunstnijverheid verkopen zorgt ervoor dat Matala zich onderscheidt van de andere badplaatsen op Kreta.

Meer informatie over Matala

de grotten van Matala
Matala informatie
Matala weer & klimaat

Meer info over Kreta

De volgende sites bieden uitgebreide tips en informatie over het eiland Kreta:
Kreta foto's
Kreta informatie
Kreta pagina
Kreta tips
Kreta vakantie
Kreta weer & klimaat
mooiste dorpjes op Kreta
beste reisperiodes voor zonvakantie op Kreta

teksten & foto's Silver Media - contact, disclaimer & copyright - cookies & privacy