Kreta voor beginners
Milatos

Milatos is een rustig dorp dat ten oosten van Malia en Chersonissos gelegen is. Milatos bestaat uit twee gedeeltes. Toeristen verblijven vooral in het nieuwe deel dat aan het strand gebouwd is. In Milatos Beach vind je wat eetgelegenheden en accommodaties. De stranden ontstijgen naar lokale maatstaven niet het gemiddelde wat je op Kreta aantreft. Vandaar dat toeristen die in Milatos Beach verblijven soms ook naar het iets verderop gelegen dorp Sissi rijden. De stranden van Sissi zijn mooier en het dorp bruist meer. Ook in de avonduren merk je dat Sissi wat levendiger is dan Milatos.

Kreta bezienswaardigheden

Op Kreta hoef je je niet te vervelen. Naast prachtige stranden en pittoreske dorpen is er nog veel meer te zien en te doen op Kreta.
De site top10bezienswaardigheden.nl heeft de hotspots van Kreta op een rijtje gezet:
Kreta bezienswaardigheden top 10

Het oude dorp Milatos ligt enkele kilometers landinwaarts. Hier zijn amper voorzieningen voor toeristen te vinden en het aantal mogelijkheden om te overnachten is hier nog zeer beperkt. De op sommige plekken vrij nauwe straatjes van Milatos zorgen wel voor de authenticiteit waar sommige toeristen naar zoeken. Op enkele kilometers van Milatos is er overigens nog een bezienswaardigheid te vinden: de Grot van Milatos. Bij deze ruim tweeduizend vierkante meter grote grot is tegenwoordig een monument te vinden ter nagedachtenis aan de vele mensen die hier vermoord zijn in het jaar 1823, ten tijde van de Turkse bezetting.

Meer informatie over Milatos

Milatos weer & klimaat

Meer info over Kreta

De volgende sites bieden uitgebreide tips en informatie over het eiland Kreta:
Kreta foto's
Kreta informatie
Kreta pagina
Kreta tips
Kreta vakantie
Kreta weer & klimaat
mooiste dorpjes op Kreta
beste reisperiodes voor zonvakantie op Kreta

teksten & foto's Silver Media - contact, disclaimer & copyright - cookies & privacy