Kreta voor beginners
Mirtos

Aan de zuidkist van Kreta, op zo'n tien kilometer van het stadje Ierapetra, ligt het vissersdorp Mirtos. In de afgelopen decennia is Mirtos toeristisch geworden zonder dat het verpest is door het toerisme. De gemoedelijke Kretenzer sfeer is hier blijven hangen. Niet voor niets dat een aantal Nederlanders inmiddels vaste gast is geworden, mede door het enthousiast promoten van Aad Bosman. Deze Nederlander wordt toch wel gezien als een van de drijvende krachten achter het toerisme in Mirtos.

Kreta bezienswaardigheden

Op Kreta hoef je je niet te vervelen. Naast prachtige stranden en pittoreske dorpen is er nog veel meer te zien en te doen op Kreta.
De site top10bezienswaardigheden.nl heeft de hotspots van Kreta op een rijtje gezet:
Kreta bezienswaardigheden top 10

In de tijd dat hij eigenaar was van reisorganisatie Bosman Reizen heeft hij Mirtos op de kaart gezet onder de mensen die wel naar Kreta op vakantie willen gaan, maar niet te maken willen hebben met badplaatsen die door het massatoerisme verpest zijn. Voor deze doelgroep is Mirtos zonder enige twijfel één van de best mogelijke bestemmingen op het eiland Kreta.

Ook niet onbelangrijk is overigens het feit dat Mirtos permanent bewoond wordt. Dus je komt hier in het vroege voorseizoen of late naseizoen niet in een half uitgestorven plek terecht, maar in een mooi dorp waar de locals ervoor zorgen dat de sfeer er het hele jaar door blijft hangen.

Meer informatie over Mirtos

Mirtos informatie
Mirtos weer & klimaat

Meer info over Kreta

De volgende sites bieden uitgebreide tips en informatie over het eiland Kreta:
Kreta foto's
Kreta informatie
Kreta pagina
Kreta tips
Kreta vakantie
Kreta weer & klimaat
mooiste dorpjes op Kreta
beste reisperiodes voor zonvakantie op Kreta

© teksten & foto's Silver Media - contact, disclaimer & copyright - cookies & privacy