Kreta voor beginners
Oud Chersonissos

Ano Chersonissos is het dorp dat zo'n twee kilometer landinwaarts ligt ter hoogte van de badplaats Chersonissos. Het Griekse woord 'ano' staat voor 'boven'. Andere namen waaronder Oud Chersonissos bekend staat is Ano Hersonissos (zonder de 'C') en Palia Chersonissos / Hersonissos. Het bergdorp wordt overigens onterecht als het oude dorp Chersonissos aangeduid, want het echte oude Chersonissos bevond zich op de plek waar het tegenwoordige 'nieuwe' Chersonissos te vinden is.

Kreta bezienswaardigheden

Op Kreta hoef je je niet te vervelen. Naast prachtige stranden en pittoreske dorpen is er nog veel meer te zien en te doen op Kreta.
De site top10bezienswaardigheden.nl heeft de hotspots van Kreta op een rijtje gezet:
Kreta bezienswaardigheden top 10

Net als Piskopiano en Koutouloufari is Oud Chersonissos vooral populair onder vakantiegangers die wel in de buurt van de grotere badplaatsen willen zitten, maar geen zin hebben in de drukte die daar bij hoort. Dat ze zo'n twee kilometer moeten reizen om bij het strand te komen dat nemen ze voor lief. Overigens hoeft het strand niet voor iedereen. Het zwembad biedt immers ook volop verkoeling op het moment dat de zon volop schijnt op Kreta en de temperaturen richting of zelfs boven de tropische waarde van dertig graden oploopt.

Kenmerkend voor Oud Chersonissos is het centrale plein waar je een grote concentratie van taverna's vindt. Hier staat de traditionele leuken centraal, hoewel er vanuit commercieel oogpunt heus wel wat minder authentieke gerechten op de kaart staan. Op maandag is het hier het drukste. Dan is het tijd voor de Griekse avond, waarbij live muziek en folkloredans zorgen voor extra sfeer in het hart van het dorpje Chersonissos.

In Oud Chersonissos zul je tevergeefs zoeken naar grootschalige hotels of drukke discotheken. In dit dorp zie je nog een aantal smalle straatjes met stenen huisjes waar de locals wonen met daartussen vooral wat kleinschalige accommodaties. In het dorp zijn verder twee kerken te vinden. En van deze twee kerken ligt net buiten het dorp.

Meer informatie over Oud Chersonissos

Oud Chersonissos weer & klimaat

Meer info over Kreta

De volgende sites bieden uitgebreide tips en informatie over het eiland Kreta:
Kreta foto's
Kreta informatie
Kreta pagina
Kreta tips
Kreta vakantie
Kreta weer & klimaat
mooiste dorpjes op Kreta
beste reisperiodes voor zonvakantie op Kreta

teksten & foto's Silver Media - contact, disclaimer & copyright - cookies & privacy