Kreta voor beginners
Stalis

Het dorp Stalída is ook wel bekend onder de oude naam Stalis. De reisorganisaties die vakanties naar Stalída hebben het vrijwel allemaal nog over Stalis. Denk dus niet dat het twee verschillende dorpen zijn. Het is een badplaats die tussen de toeristische bolwerken Malia en Chersonissos in ligt. Waar jongeren vooral de voorkeur geven aan Malia en Chersonissos, daar kiezen gezinnen met jongere kinderen gemakkelijker voor Stalída. Het grote pluspunt van Stalída is het lange en lange en op een aantal plekken vrij brede zandstrand. Het goudgele zand is ideaal om zandkastelen te bouwen. Ook kun je op het strand waterscooters, waterfietsen en andere funtoestellen huren om je mee op het water te vermaken.

Kreta bezienswaardigheden

Op Kreta hoef je je niet te vervelen. Naast prachtige stranden en pittoreske dorpen is er nog veel meer te zien en te doen op Kreta.
De site top10bezienswaardigheden.nl heeft de hotspots van Kreta op een rijtje gezet:
Kreta bezienswaardigheden top 10

Stalis is geen plek waar je de dreunen van een discotheek op zult kunnen zoeken. De horeca bestaat hier vooral uit sfeervolle eetgelegenheden, waarbij wel gezegd moet worden dat het aanbod meer uit populaire toeristengerechten bestaat dan dat je hier de authentieke Kretenzer keuken kunt proeven. Gelukkig zijn er ook hier wel wat uitzonderingen op de regel.

De accommodaties in Stalída bestaan vooral uit wat meer kleinschalige hotels en appartementencomplexen. Je vindt hier ook wel een paar grotere resorts, waar het je aan bijna niets ontbreekt. Als je een accommodatie in Stalis boekt dan zit je zelden ver van het strand verwijderd. Het merendeel van de overnachtingsmogelijkheden ligt tussen de doorgaande weg van Chersonissos naar Malia en het strand in. Hierdoor bedraagt de loopafstand tot het stranden zelden meer dan 300-400 meter. De duurdere hotels zitten vaak direct aan de kust.

Meer informatie over Stalis

Stalis weer & klimaat

Meer info over Kreta

De volgende sites bieden uitgebreide tips en informatie over het eiland Kreta:
Kreta foto's
Kreta informatie
Kreta pagina
Kreta tips
Kreta vakantie
Kreta weer & klimaat
mooiste dorpjes op Kreta
beste reisperiodes voor zonvakantie op Kreta

© teksten & foto's Silver Media - contact, disclaimer & copyright - cookies & privacy